Auktionstrenden på nätet

Auktionstrenden på nätet
Blocket och köp- & säljgrupper på Facebook i all ära, men ibland sitter man på mer värdefulla föremål som det kan vara svårare att hitta rätt köpare för. Eller så kanske man är ute efter ett specifikt föremål som inte längre säljs i butik eller tillverkas.

Vi svenskar har fått upp ögonen för auktioner, och det antal prylar vi årligen köper och säljer på auktion går knappt att föreställa sig. Auktionstrenden på nätet är en av de hetaste trenderna när det handlar om att köpa och sälja saker av alla de slag. Det finns olika auktionssajter på nätet som riktar sig till olika målgrupper. Om du är intresserad av att sälja eller köpa lite mer alldagliga saker, är Tradera en utmärkt sajt för ändamålet.

Handla med antikviteter, konst och möbler på nätet

Är det istället konst eller andra mer dyrbara föremål du är intresserad av att införskaffa eller göra dig av med, kan du istället vända dig till mer eller mindre välkända auktionshus. Bukowskis är ett av de mest kända auktionshusen i landet, och säljer antikviteter och konst av det lite mer exklusiva slaget. Det finns också lokala auktionshus som du kan kontakta och även pantbanker brukar auktionera ut diverse föremål.

Du kan faktiskt hitta riktigt trendiga föremål på auktion och inte bara gamla dyrgripar. Retromöbler är förstås riktigt populära och när det gäller såväl möbler som lite mindre inredningsobjekt är geometriska former väldigt hett. Det kan till exempel röra sig om stålstolar, fyrkantiga arkivskåp av trä, abstrakt konst eller trebenta pallar. Design från omkring 50-talet är särskilt populär och de färger som vi tidigare har avskytt har plötsligt blivit inne igen. De fynd du gör på auktioner kan dessutom visa sig vara goda investeringar, eftersom klassiska och kvalitativa objekt har en tendens att öka i värde med tiden.